Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/izquierdaenpositivo.es/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
El revisionisme el carrega el diable – Izquierda En Positivo
Miembros Izquierda en PositivoOpiniónToni Garcia

El revisionisme el carrega el diable

By 29 agosto, 2019 septiembre 27th, 2019 No hay comentarios

Regularment és notícia, com una pluja fina, la polèmica que es crea en canviar determinats noms de carrers. Resumint, es varia les relacionades amb els guanyadors de la Guerra Civil.

D’entrada no em sembla malament i per descomptat cal respectar i complir la legislació vigent, però … el revisionisme el carrega el diable. A Catalunya el nomenclàtor està replet de personatges semi inventats, gairebé de ficció. Dic semi perquè les seves biografies estan exagerades, són persones que van existir però només en un àmbit territorial petit han pogut tenir cert renom.

Però també ens trobem homenatges als carrers de personatges de dubtosa reputació. Rara és la població catalana on no hi hagi un enclavament dedicat a Enric Prat de la Riba, un dels pares del nacionalisme català. Fins aquí, respectable que cada població faci tribut a qui creu convenient, però sempre s’obvia el que escrivia el senyor Prat de la Riba sobre la immigració: «D’un costat estan els homes desviats pels ferments de l’odi, a els acabats d’arribar no assimilats encara a la nostra vida ciutadana, els Immigrants analfabets (…) els fracassats, els despistats, tot el detritus «.

Cridaner i paradoxal que una població d’acollida com l’Hospitalet de Llobregat hagi dedicat una de les seves vies més importants a aquest tipus de persona. El revisionisme és un meló difícil d’obrir. El que han de fer els municipis és pensar molt bé el nom dels carrers nous per no aixecar futures suspicàcies i sobretot preocupar-se del benestar de la ciutadania, perquè més que el nom de la ubicació, el que els importa als ciutadans és viure millor.

Deje un comentario